Boeiende uitstappen in de buurt

Centraal gelegen met heel wat toeristische trekpleisters:

  • 17km van de Zee
  • 20km van Ieper
  • 16km van Diksmuide

Ideaal voor jonge gezinnen, wandelaars, fietsers, ... 

De toegankelijke ligging van het ruime vakantiehuis met tal van recreatiemogelijkheden in het hinterland van de vlaamse Westkust (zo’n 10 km) is een pluspunt. Vanuit de vakantiewoning kun je (eventueel onder begeleiding) talrijke fiets- en wandelroutes afleggen. De afstanden en moeilijkheidsgraad van het parcour is vanzelfsprekend te bepalen al naar gelang de mogelijkheden van de deelnemers. Fietsen huren kan ter plaatse, verwittig ons tijdig. De noordfranse grens op zo'n 7 km van het verblijf opent beslist perspectieven voor hen die het eens anders wensen te pakken. De liefde voor een open en vrij landschap, met een andere levensstijl als gevolg, grijpt je hier direct bij de keel. Dit deel van Frankrijk hoorde ooit bij Vlaanderen en voor wie luistert en kijkt, voel je zo de nauwe band van hun inwoners met Vlaanderen.

Verder is er pakken voer voor cultuurfanaten. Zo zijn er ter plaatse enkele interessante musea te bezoeken. Het brouwerij-verleden kun je letterlijk en figuurlijk proeven in het Mout- & Brouwhuis De Snoek. Dit leuke museum met authentieke herberg is gelegen in een gehucht van Alveringem, Fortem genaamd. Te Izenberge, een andere deelgemeente van Alveringem, is het Heemkundig museum Bachten de Kupe gelegen. Een compleet overzicht van oude ambachten in hun respectievelijke biotopen zal je zeker en vast kunnen boeien. Bepaalde gebouwtjes en oude ateliers spreken zo tot de verbeelding en getuigen van een rijk en volks verleden.
De Westhoek is de plaats bij uitstek van kleine knappe historische stadjes. Veurne, Ieper, Diksmuide en Lo worden gelinkt aan WO I (1914-'18) en aan hun roemrijk verleden. De moderne musea en vele kunsttentoonstellingen getuigen hiervan en zorgen voor afwisseling tijdens het verblijf in de Smishoek.

De Noordzee met haar prachtige stranden en duinen in De Panne, Koksijde, Oostduinkerke en Nieuwpoort betekent welgekome verfrissing tijdens warme dagen. Het pretpark Plopsaland te Adinkerke is een absolute aanrader wanneer het kleine volkje ook eens aan bod wenst te komen. De wandelsfeer op de dijk langsheen deze kuststrook en het ruime horeca-aanbod zijn een kers op de taart. Voor de échte gastronomen is deze landelijke regio doorspekt met unieke eethuizen en restaurants. Info, folders, fiets- en wandelpaden zijn steeds aanwezig in het verblijf.
Een boeiende, veelzijdige en creatieve vakantie te Alveringem (Hoogstade) met zijn typisch polderlandschap kan niemand ontgoochelen. Alles over de gemeente Alveringem vind je op www.alveringem.be.

Meer info over de westhoek op www.toerismewesthoek.be.

Fietsverhuur

  • Berthels-Covemaecker - Vleteren - 057/400 315
  • Neem contact op via www.huur-fiets.be - Diksmuide - 0474/57 02 42

Paard en huifkar

Wil u er even tussen uit met de paarden en huifkar.  Voor een gezellige dag in een landelijke omgeving.  Dit kan gaan van enkele uren tot een ganse dag.  U kan ons steeds vrijblijvend contacteren via 058 28 98 48 of 0479 33 68 81 (Feryn Marnic).

Gidsen

Geleide wandelingen met Goudeseune Anja
Natuur, sprookjes, landbouw, landschap, ...  CVN Natuurgids, erkend bosgids, landbouwgids, sprookjesvertelster, herboriste, heks Metsa & Seizoensfee.
Herboranja: workshops kruiden, natuurlijke verzorging, cosmetica, ...
Eversamstraat 9, 8691 Stavele - 0495 04 67 46 - anja.natuurgids@live.be - www.eversam.be

Natuurgids CVN Herman Spruytte
Eversembos natuur + poëzie
Leisele, Houtem, Lampernisse, Beveren
Busbegeleiding W.O. I
Duinexploratie - strand
Astridlaan 18, 8630 Veurne - 058/313 075 - 0494/411 826